DVA TRIKA KAKO DA UŠTEDITE NA ROMINGU: Pozive ćete platiti čak 4 puta jeftinije, a poruke su skoro besplatne (VIDEO)

Devojka prica telefonom roming Evropa 620x3501

Pored poziva i poruka, sa ovim trikom ćete drastično jeftinije platiti i mobilni internet

Evropska unija donela je odluku da od 15. juna ove godine zvanično ukine roming u zemljama članicama, što znači da će Srbija biti izostavljena iz ovog procesa i da će za nas u evropskim zemljama i dalje važiti ogromne cene poziva, poruka i interneta. Međutim, postoji trik kako da i mi znantno jeftinije plaćamo pozive, poruke i internet dok smo u inostranstvu. U pitanju su internacionalne SIM kartice koje nude dosta jeftinije cene rominga i koje, pored država EU, važe i u mnogim drugim zemljama.

Forbesfone je internacionalna SIM kartica koja funkcioniše u više od 220 zemalja sveta i pomoću koje je moguće uštedeti i do 80 odsto cene rominga vašeg operatera.

Naručuje se preko interneta, a moguće je izabrati dva različita paketa – Talk Plan (pozivi, SMS i internet) i Data Plan (samo internet).

Cene poziva se kreću od 0,10 evra (10,24 dinara) po minutu, dok je cena jednog megabajta u proseku oko 0,05 evra (5,12 dinara). Slanje SMS poruke je oko 0,06 evra, a cene variraju od zemlje do zemlje.

Proces dobijanja ove kartice je prilično jednostavan.

Neophodno je otići na sajt forbesfone.com, registrovati nalog, izabrati željeni paket i broj telefona. Kada vam kartica stigne na kućnu adresu, istu je potrebno ubaciti u telefon, ponovo otići na sajt, ulogovati se sa svojim podacima za pristup i aktivirati SIM karticu. Nakon toga, možete da otputujete bilo gde i uvek ćete moći pričate, surfujete internetom i šaljete poruke po drastično nižim cenama.

Jedini problem kod ove kartice je to što nećete moći da koristite svoj broj telefona, a isto tako vas niko neće moći da zove, već ćete jedino vi moći da pozivate.

Pored Forbesfone kartice, postoji i ChatSim kartica koja omogućava neograničeno slanje poruka putem najpopularnijih aplikacija za dopisivanje (WhatsApp, Viber, Facebook Messenger…), bez obzira gde se nalazite.

Za samo 1.700 dinara godišnje možete da šaljete neograničene poruke i emotikone putem Whatsapp-a, Facebook Messengera, Vibera i mnogih drugih instant aplikacija za dopisivanje u bilo kojoj zemlji na svetu. Zahvaljujući ovoj kartici ostaćete u kontaktu sa svojom porodicom, prijateljima i kolegama.

Jednostavno ubacite ovu karticu u svoj mobilni telefon i započnite chat. Broj vam ostaje isti, osim što niko neće moći da vas dobije putem poziva, jer ta opcija ne radi.

Kako funkcioniše ChatSim?

ChatSim1

Pre svog putovanja naručite karticu putem web stranice www.chatsim.com. Kartica važi godinu dana. Aktivacija kartice je jednostavno i radi se o samo nekoliko klikova putem web stranice.

Kada kartica stigne na vašu adresu, jednostavno unesete broj koji se nalazi na kartici, vaš broj i ona je spremna za upotrebu. Naravno, nemojte da zaboravite da ubacite karticu u mobilni telefon, jer bez nje dopisivanje neće funkcionisati.

Ukoliko vam se ne dopada nijedna od pomenutih opcija, uvek možete kupiti novu SIM karticu u zemlji u koju putujete. Takođe, mnoge zemlje nude SIM kartice koje važe nekoliko dana i koje nude jeftine cene poziva, poruka i interneta za turiste.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada