Često postavljana pitanja

 • Sta je zapravo internet radio? +

  Internet radio (još poznat i kao e-Radio) je usluga audio emitovanja putem interneta. Emitovanje putem interneta se često povezuje sa pojmom webcasting s obzirom da se prenos zvuka od izvora (radija) do slušaoca ne vrši na uobičajni način - putem radio talasa.
  Pojam internet radio označava streaming medij koji predstavlja neprekidan prenos zvuka slušaocima, na koji slušalac ne vrši nikakav uticaj (promenu npr. frekvencije) kao kod slušanja radio stanica putem klasičnog radio prijemnika.

 • Na kojim mestima mogu da slusam internet radio? +

  Internet radio stanice su dostupne sa bilo kojeg dela sveta, pod uslovom da je dostupna internet veza. Na primer COOL radio na klasičan (FM) način možemo slušati u pojedinim delovima Srbije, ali putem interneta ga možemo slušati u celom svetu.

 • Sta je zapravo streaming? +

  Reč streaming u internet žargonu znaci kontinuirano emitovanje podataka sa servera do klijenta. Streaming ne mora da bude striktno audio-video formata, postoje razne vrste streamova podataka. Kroz streaming se izmedju ostalog može emitovati slika i/ili zvuk.

 • U cemu je razlika izmedju podcastinga i streminga? +

  Pojam streaminga nije sinonim za podcasting, jer podcasting podrazumeva download programa koji se tek tada preslušava. Ravnajući se po ovome internet radio zahteva direktan prenos zvuka do slušaoca.

 • Na koji nacin funkcionise streaming? +

  Jedan od najčešćih načina za emitovanje internet radija je putem streaming tehnologije koristeći audio codec sa velikom kompresijom (tzv. lossy audio codec). MP3 format je najpopularniji, pored njega postoje još AAC+, Ogg Vorbis, Windows Media Audio i RealAudio. Svi su bazirani na streamingu podataka preko mreže TCP ili UDP paketima, koji se onda ponovno spajaju i reprodukuju. Ovaj proces traje između 2-10 sekundi što zavisi od karakteristika servera. Ovo kašnjenje se naziva "lag time" ili "buffer" tj "sakupljanje".

 • Sta mi je potrebno da bih slusao COOL radio a nisam u zoni pokrivanja FM signalom? +

  Osnovno je internet konekcija, čak i modemska 56 kbit konekcija će zadovoljiti potrebe slusanja COOL radija.
  Naravno, potreban Vam je računar klase PC2 (minimalno), zvučna kartica i multimedijalni player od kojih preporučujemo Winamp Media Player.
  Možete koristiti i ostale multimedijalne playere kao što su Windows Media Player, REAL Player, QuickTime...
  Najjednostavniji način slušanja COOL radija je preko naših partnera - portala radiostanica.com. Dovoljan je samo jedan klik OVDE.

 • Kako da pokrenem stream? +

  Na svakoj strani sajta COOL radija prikazane su 4 ikonice najčešće korišćena multimedijalna playera. Treba izabarati vrstu multimedialnog playera koji želite da koristite (Winamp Media Player, Windows Media Player, RealPlayer ili QuicTime, a zatim klikom na ime playera stream se učitava automatski.
  Najjednostavniji način slušanja COOL radija je preko naših partnera - portala radiostanica.com. Dovoljan je samo jedan klik OVDE.

 • Da li se streaming placa? +

  Za vas kao slušaoce naravno NE! Niti će se ikada plaćati. Za nas kao radio, streaming košta izvesnu količinu novca, u zavisnosti koliko slušalaca moze da nas sluša. Trenutno je aktivan jedan streaming server koji se nalazi u Nemačkoj. Postoji još jedan rezervni (za ne daj Bože) u Kanadi.

 • Sta je audio kodek? +

  Kodek je softver koji se koristi za komprimovanje ili dekomprimovanje datoteke digitalnih medija kao što je pesma ili video zapis. Winamp Media Player ili Windows Media Player i drugi programi koriste kodeke kako bi reprodukovali i kreirali datoteke digitalnih medija
  Na primer, kada pesmu sa audio CD-a ripujete na računar, Player koristi MP3 ili Windows Media Audio kodek kako bi pesmu komprimovao u kompaktnu MP3 ili WMA datoteku. Kada reprodukujete tu MP3 ili WMA datoteku, Player koristi MP3 ili Windows Media Audio kodek za dekomprimovanje datoteke kako bi muzika mogla da se reprodukuje preko zvučnika.
  COOL radio još uvek koriti najpopularniji MP3 kodek za striming, mada u poslednje vreme razmatra se mogućnost prelaska na AAC+ način kodiranja streaminga.

 • Sta je bolje da slusam - MP3 ili AAC+? +

  AAC+! Naravno AAC+ iz više razloga! AAC+ je noviji sistem kodiranja zvuka koji sa manjom količinom podataka u sekundi daje bolje rezultate pri slušanju radija, plus što je zvuk u STEREO tehnici.
  Naravno to ne znači da je MP3 loš, ali ima i boljih rešenja (malo je zastareo).
  Primera radi, 128 kbit MP3 stereo zvuk ima gotovo isti kvalitet kao 32 kbit AAC+. To znači da subjektivno nećete osetiti razliku u zvuku, pritom će vaš kompjuter koristiti MANJE podataka, manje će opterećivati internet vezu pa ćete moći usput lakše da surfujete internetom.
  COOL radio je tehnički potpuno spreman da pređe na AAC+ kodiranje streaminga, jedini problem je taj, što veoma malo slušalaca na svom računaru ima instaliran ovaj kodek.

 • Gde da pronadjem multimedijalni player? +

 • 1

kako-da-joj-priustite

Mnoge žene složiće se kako im je gotovo nemoguće da dožive orgazam ako nisu u pravom položaju ili ako su preumorne i zabrinute – u tom slučaju orgazam partnerki ne bi uspeoda priušti ni najveći ljubavnik. Međutim, postoje određeni trikovi koji pale u svakoj situaciji i garantuju da ćete svojoj partnerke pružiti nezaboravno vruć orgazam.

 

Zarumenjena koža, raširene zenice i telo koje podrhtava – nesumnjivi znači za to da vam je partnerka doživela orgazam. Međutim muškarcima ne polazi za rukom baš svaki put da ženu dovedu do orgazma. Ako se pitate u čemu je trik, ova četiri mala, ali itekako bitna saveta sigurno vam trebaju, piše askmen.com.

Stavite parfem s notom mošusa

Kada se radi o seksualnoj privlačnosti, miris je najjači od pet čula, i to iz dva razloga. Kao prvo, ništa ne oponaša miris testosterona tako dobro kao miris mošusa pa će upravo to svetlosnom brzinom pojačati libido, a dečji puder može imati sličan učinak.

Naime, miris, seks i centri memorije vrlo su blizu smešteni u mozgu pa uzbuđenje izazvano mirisom ostavlja prilično trajan utisak.

Zagrejte joj noge

Svaki muškarac sigurno zna da većina žena obožava u krevetu svoje hladne noge da stisne uz njegove kako bi se ugrejala. Ali isto tako morate da znate kako toplina nogu utiče na fizičku prijatnost, naročito ako želite da partnerka skine sve krpice sa sebe. Osim toga, zagrejanost stopala povećava verovatnoću doživljavanja orgazma. Prema istraživanju stručnjaka sa Univerziteta Groningen, topla stopala povećavaju šansu za doživljaj orgazma za 30 posto. Stoga, možda i nije tako loša ideja da ostavi čarape na nogama.

Ako želite da isprobate nešto malo više seksi, masaža stopala gelom koji greje može da učini čuda, posebno ako se fokusirate na prste i područje između njih koje je refleksima povezano s njenom 'donjom zonom'. Štaviše, usne, ruke, noge i genitalije zauzimaju velik deo mozga, a stopala i genitalije nalaze se jedno do drugog u mozgu pa se informacije između ta dva područja lako razmenjuju. Šta mislite zašto žene odlazak u šoping cipela nazivaju 'terapijom'.

Usredsredite se na dve ključne zone

Kada akcija dovede do toga se spustite između njenih nogu, vrlo je važno znati koje tačke treba pogoditi. Ako njin klitoris smestite na 12 sati, onda je područje koje treba da pokrijete ono od 10 sati do dva sata, odnosno malo levo i desno od klitorisa. Naime ako jezikom pređete preko te dve tačke poredj klitorisa, a nakon toga i ispod njega, ona će zasigurno zastenjati od užitka. Naime, direktna stimulacija klitorisa može biti previše intenzivna, a ovaj trik oralni seks će dovesti do savršenstva.

Poljubac u desnu stranu kičme

Dodir na desnoj strani ženske kičme više će imati učinka nego isti takav dodir na levoj strani, a razlog tome može biti taj što leva strana mozga kontroliše desnu stranu. Bez obzira na to ljubite li je, nežno i lagano golicate ili milujete, obavezno se dobro posvetite desnoj strani, a jači osećaj intenziteta dodira sigurno će se isplatiti.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada