Evo zasto treba da zivite zajedno pre braka

evo-zasto-treba

Prema poslednjim istraživanjima, zajednički život pre venčanja pozitivno utiče na samu vezu čineći je jačom, stabilnijom i kvalitetnijom

Parovi koji žive zajedno pre nego što stanu na ludi kamen imaju kvalitetniji odnos i duže ostaju u vezi. Ovo su pokazala najnovija istraživanja koja su rađena u saradnji sa skoro 3.000 žena koje su odgovarale na pitanja o svom ljubavnom odnosu i zajedničkom životu pre bračnog života.

 

Pokazalo se da parovi koji žive bar četiri godine zajedno pre venčanja imaju veće šanse da u braku budu u proseku 12 godina duže nego parovi koji nikada nisu delili krov pre odlaska kod matičara.

Istovremeno su naučnici došli do saznanja da ženine godine igraju veliku ulogu u zajedničkom životu. Starije žene su spremnije na život pre braka, za razliku od mlađih žena kojima je potrebno bar četiri godina veze pre nego se upuste u avanturu deljenja istog životnog prostora.

evo-zasto-treba1

Takođe, dame koje po drugi put ulaze u brak, a prethodno su živele s partnerom, imaju čak 148 odsto veće šanse da će ostati dugo u bračnoj zajednici.

Prema rečima naučnika stvar je zapravo u većoj opuštenosti koja je prisutna kod ljudi koji su okusili čari zajedničkog života. Naime, kod njih ulazak u brak znači samo potpis na papiru, sa svim ostalim izazovima su se već odavno upoznali, dok kod mladih i neiskusnih parova stajanjem na ludi kamen nastupaju velike promene koje znaju da budu kritične po dalji odnos.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada