Emirati prvi uvode dostavu dronovima koji skeniraju oci

emirati-prvi-uvode

Program će početi testiranje u Dubaiju u narednih šest meseci, a Vlada se nada da će servis širom zemlje zaživeti za godinu dana

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) najavili su da žele da lična dokumenta svojim građanima dostavljaju uz pomoć bespilotnih letelica- dronova, koji će imati skener za otisak prsta i zenicu zbog sigurnosti. Amazon je nedavno najavio da želi da koristi dronove za dostavu svojih pošiljki.

 

- Ujedinjeni Arapski Emirati pokušaće da lična dokumenta poput ličnih karti, vozačkih dozvola i sličnih stvari, do svojih građana dostavlja uz pomoć dronova. Ovo je prvi ovakav projekat u svetu – izjavio je ministar Muhamed al-Gergavi za Rojters.

Vladin prototip drona koji će vršiti dostavu je oko 18 inča dugačak i u sebi će imati ugrađenu bateriju. Imaće četiri propelera uz pomoć kojih će leteti, a na vrhu će se nalaziti pregrada za dokumenta. Mašine će takođe posedovati i senzore za skeniranje zenice i otisak prsta zbog sigurnosti da dokumenta preuzima prava osoba.

emirati-prvi-uvode1

Ovaj program će početi testiranje u Dubaiju u narednih šest meseci, a Vlada se nada se da će servis širom zemlje zaživeti za godinu dana.

- Za godinu dana naučićemo mogućnosti sistema i kakve sve usluge možemo da ponudimo ovim putem, kao i koliko daleko možemo da isporučujemo dokumenta, na kraju, kompletan servis biće dostupan u celoj zemlji – izjavio je Gergavi .

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada