Igrica Flappy Bird skinuta sa marketa

FlappyBird1

Kreator igre Dong Nguyen izjavio je da više ne može da podnese pritisak javnosti i popularnost koju je igra stekla, te je zbog toga odlučio da zvanično je skine

Igrica koja je preko noći postala popularna i od koje je većina igrača postala zavisna, Flappy Bird, juče je skinuta sa Android i iOS marketa. Ukoliko je do sada niste skinuli, nažalost više nećete imati prilike.

 

Kreator igre Dong Nguyen izjavio je da više ne može da podnese pritisak javnosti i popularnost koju je Flappy Bird stekao, te je zbog toga odlučio da zvanično skine igru.

U subotu je na Twitter-u objavio svoju nameru, a fanovi su ga molili da to ne učini. Reakcije javnosti baš i nisu bile dobre. Neki su Dongu pretili ubistvom, a oni najgori zavisnici tvrdili da će izvršiti i samoubistvo ukoliko je skine sa marketa. Korisnici koji su je do sada instalirali moći će da nastave da je igraju.

FlappyBird

Iako je igrica izašla još u maju prošle godine, ona je tek u proteklih nekoliko nedelja postala neverovatno popularna. Do njenog kraja, preuzeta je preko 50 miliona puta, a dnevno je zarađivala 50.000 dolara. Pretpostavlja se da je igrica postala toliko popularna zbog njenog frustrijajućeg gejmpleja.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada