Zakerberg zaposlio 50 naučnika, daje im 3 milijarde dolara da pronađu lek za SVE BOLESTI

Mark Cukerberg Facebook Fejsbuk 620x3501

Iznos od 3 milijardi dolara donirali su kako bi podržali medicinska istraživanja, a kako kažu, njihov krajnji cilj je da se izleče i spreče sve bolesti do kraja ovog veka

Ambiciozni plan Marka Zakerberga, vlasnika Facebooka, da će izlečiti sve bolesti krenuo je polako da se ostvaruje nakon što je objavio da će u narednih pet godina finansirati na desetine naučnika.

Čen Zakerberg inicijativa je organizacija koju vodi osnivač Facebooka i njegova žena Prisila Čen.

Iznos od 3 milijardi dolara donirali su kako bi podržali medicinska istraživanja, a kako kažu, njihov krajnji cilj je da se izleče i spreče sve bolesti do kraja ovog veka, sa naglaskom na ulaganje u dugoročna naučna istraživanja koja nužno nisu isplativa odmah.

Deo njihove organizacije je i medicinsko istraživačka organizacija – Čen Zakerberg Biohab, koja je u sredu objavila da će omogućiti 50 miliona dolara za finansiranje istraživača.

Prisila Cen Mark Zakerberg 11

Novac će biti namenjen za 47 ljudi, koji će njime finansirati svoja istraživanja u narednih pet godina. Svaki od njih će u proseku dobiti 1,5 miliona dolara, a za ovaj projekat se prijavilo preko 700 ljudi.

– Sprovodimo istraživanja koja pomažu rešavanju velikih zdravstvenih problema. Pronalazimo i podržavamo najbolje i najpametnije biologe, naučnike, inženjere i tehnologe. Naša kultura naglašava intelektualnu slobodu i saradnju. Naš tim ima najbolje naučne alate – i kad takvi ne postoje, mi ćemo ih izmisliti – rekli su iz organizacije Čen zakerberg Biohab.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada