Dve nedelje je svako jutro radila 20 sklekova - evo kako se njeno telo menjalo iz dana u dan

Vezbanje treniranje trening fitnes 2 620x3501

Sklekovi mogu da vam pomognu da ojačate vaše mišiće, smršate, ali I još mnogo toga

Nedostatak vremena i opreme ne može da bude izgovor da ne radite ovu vežbu jer ona može da se radi i dok gledate vašu omiljenu seriju i ne zahteva nikakvu specijalnu opremu.

Sklekovi su jako korisni za vaše telo i zdravlje. Oni pomažu u izgradnji mišića, jačaju mišiće abdomena, povećavaju koštanu masu, jačaju kosti i mišiće grudi. Poboljšavaju metabolizam, oblikuju stomak, popravlajju držanje i jačaju srčani mišić. Mogu da dovedu do povećanja grudi kod žena i njihovo oblikovanje, a takođe treniraju celo telo. Odlični su u prevenciji osteoporoze i kod mršavljenja.

body 27034171920 830x01

Postavite sebi cilj i odredite koliko ćete sklekova dnevno raditi. Ana je odlučila da prihvati dvonedeljni izazov u kome se svakog dana radi po dvadeset sklekova.

-Kada sam počela bilo mi je teško da radim pravi sklek pa sam počela sa onima koji se rade uza zid. Prva tri dana sam radila po dvadeset sklekova na taj način i odmah sam dobila upalu. Radila sam sklekove u dve serije po deset i bilo je naporno. Već trećeg dana odlučila sam da sledećih pet dana vežbam na podu. Trebalo mi je da malo pojačam intenzitet. Četvrtog dana radila sam sklekove na kolenima, opet lakšu varijantu jer sam htela da se postepeno vraćam u formu. Dobila sam upalu mišića stomaka i guze, a osećala sam veliku zategnutost u rukama.

Devojka stomak 1 830x01

I dalje sam radila dve serije po deset sklekova sa malom pauzom između. Do osmog dana osetila sam kako mi se telo zateže i kako me leđa manje bole dok dugo sedim na poslu. Devetog dana usudila sam se da probam najtežu varijantu sklekova. Bilo mi je potrebno da radim tri serije prva dva dana, ali kasnije mi je bilo sve lakše. Primetila sam da su mi ruke zategnutije, da imam malu upalu u mišićima stomaka i da mi se grudi zatežu. Metabolizam mi je bio brži i češće sam bila gladna, ali nisam se ugojila. Do četrnaestog dana postalo je mnogo lakše raditi vežbu i polako planiram da nakon mesec dana povećam broj ponavljanja. Vaga je pokazala manje masti što sam i htela, a mišići su postali jači. Za mene je ova vežba pravo otkriće i nastaviću da je radim, rekla je ona.

S obzirom da ima mnogo benefita za naše telo i zdravlje, ovu vežbu definitivno uvrstite u vaše vežbanje ili počnite da je radite dok gledate TV. Vežba koju vam preporučujemo može da:

-ubrza vaš metabolizam i izbacivanje štetnih materija iz organizma;

-poveća mišićnu masu i time ubrza sagorevanje masti;

-oblikuje vaš stomak i smanji obim struka;

-ojačaće vam mišiće leđa, popraviti držanje i olakšati rad u sedećem položaju;

-sprečićete sarkopeniju do koje dolazi usled smanjenja mišićne mase i starenja.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada