Kraj raka? Revolucionarna metoda uči telo kako da ubija sve vrste tumora i 100 odsto je efikasna

Hemoterapija rak zena devojka 620x3501

Naučnici tvrde da su uspeli da izleče teško oboljenje inovativnom metodom

Stručnjaci su uspeli da se izbore sa ćelijama raka creva uz pomoć nove imunoterapije i objavili da su rezultati 100 odsto uspešni u ogledu koji je rađen na miševima obolelim od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje tradicionalnu radijaciju i imunoterapiju. Oni veruju da se ona može primeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija viđena kao jako dobar način u lečenju raka koja može da zameni hemoterapiju za nekoliko godina, piše Dailymail. Ona budi imuni sistem pacijenta i uči telo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

rak secer 830x01

Radioimunoterapija proizvodi molekule koji su napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove ćelije telo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema i one su zadužene za borbu protiv bakterija i virusa. Kada se ove ćelije ubrizgaju u telo pacijenta, one putuju do ćelija raka i direktno ih pogađaju sa određenom dozom radijacije.

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi, ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelij eostale netaknute. Ova metoda može da se primeni i na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom… Još uvek nije precizirano da je ova metoda spremna za probu na ljudima i da će vreme pokazati hoće li se on uopšte primenjivati na ljudima.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada