Mleko vodeća namirnica za zdrave mišiće i vitku liniju

Jogurt001 620x3501

Nutricionisti osobama koje žele da imaju vitku liniju savetuju da uveče umesto obroka popiju veliku čašu mleka jer će proteini će učiniti da se osećaju sitim, a neće uticati na njihovu gojaznost

Dokazano je da osobe koje redovno piju mleko imaju više energije i jači imunitet, a razlog tome je taj što je mleko bogat izvor proteina koji pomažu izgradnji tkiva i ugljenih hidrata neophodnih za stvaranje energije. Nutricionisti osobama koje žele da imaju vitku liniju savetuju da uveče umesto obroka popiju veliku čašu mleka jer će proteini će učiniti da se osećaju sitim, a neće uticati na njihovu gojaznost.

Zapravo, u samo jednoj šolji mleka nalazi se 30 odsto dnevnih potreba kalcijuma, minerala koji održava kosti i jača celokupan organizam prilikom vežbanja. Mleko ispunjava ćelije vezivnog tkiva i mišiće glukozom, umesto da dozvoli da se pretvori u mast. Istovremeno, mleko je jedan od najboljih mogućih nutrijenata za mišiće, bogato je linoleinskom kiselinom koja ih štiti i pomaže sagorevanju masti.

Mleko jogurt dete casa mleka1111 830x01

Američki naučnici nedavno su ustanovili da sastojci koji se nalaze u mleku esencijalni su za dobar imunitet, ne samo da ne goje, već mogu da ubrzaju proces mršavljenja. Gojazni ljudi, koji su tri puta dnevno konzumirali mlečne proizvode, brže su gubili masne naslage sa stomaka od onih koji su držali dijetu bez korišćenja mleka. Zbog odgovarajuće kombinacije sastojaka, mlečni napitak je idealan za sportiste i decu u razvoju i preporučuje se konzumiranje najmanje pola litre na dan, dok se starijim ljudima savetuje nešto manja količina na dnevnom nivou.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada