5 stvari koje će svaki psihopata uraditi kada pričate sa njim

psihopata 3 620x3501

Kada su u pitanju psihopate i narcisoidne osobe neki skriveni signali u komunikaciji mogu da vam otkriju s kim imate posla

Osobe koje su narcisoidne i psihopate često se lažno predstavljaju u komunikaciji sa drugima i uspevaju da ubede drugu stranu da dele ista interesovanja.

Od neobaveznog ćaskanja do veoma važnih tema, svaka prilika se koristi kao maska. Na svu sreću postoje neki mali signali koji mogu da vam otkriju sa kim imate posla. Ovakve osobe se koriste određenim šablonima kada je konverzacija u pitanju i evo na šta trebate da obratite pažnju.

Odmah imaju poverenje u vas

laptop 3087585960720 830x01

Žena ga je ostavila i odnela mu sve, ali je on uspeo da povrati bogatstvo. Oženjen je, ali samo zato što je njegova žena krajnje nestabilna i slomiće je ako je sada ostavi... Reći će šta god samo da stekne vaše poverenje i prikazivaće se kao žrtva ili kao dominantna osoba.

To radi kako bi na silu stvorio osećaj intimnosti, a to što prisustvuje događajima samo mu daje na značaju. Ovakve osobe daju svoju intimu na tacnu pre nego što uopšte izgrade blizak odnos, neretko i samo par minuta nakon što vas upoznaju.

Ponavlja "poverljive" informacije koje je već podelio sa vama

ogovaranje 830x01

Priča o ženi koja ga je ostavila ili koja je na ivici nervnog sloma i on ne može da je ostavi ponavljaće se svaki put kada se vidite. Naravno, svako od nas ima neku priču koja je tako pogodna za ponavljanje, ali obratite pažnju na to koje se informacije ponavljaju.

Ukoliko se priča stalno ponavlja i on je priča kao da se ne seća da vam je pričao, vrlo je verovatno da je reč o scenariju koji on ima u glavi. Psihopate često lažu jer je to njihov način da se zabave.

Ne pita neka lična pitanja ili pita baš neka direktna pitanja

TAMABEPA032 830x01

Možda ste se našli na nekom sastanku ili događaju i tek sada shvatate da vam nije postavljeno nijedno lično pitanje, dok ste s druge strane čuli tonu stvari o toj drugoj osobi. Obratite pažnju na to kakav je odnos pitanja koji vi postavljate i koji se vama postavlja.

Ukoliko vam postavlja pitanja i brzo prelazi s jednog na drugo bez da obrati malo više pažnje na to što ste rekli onda ste možda izloženi ispitivanju i to po unapred smišljenom spisku pitanja.

Traži specifične usluge

agreement 22864391920 830x01

Traženje veoma posebnih ili ličnih usluga bez nekog povoda i zasluge je tako narcisoidna crta ličnosti... Dok većina ljudi pita za uslugu uz ljubaznu molbu ne kao zahtev, narcisi će tražiti tu uslugu kao da ste vi dužni da im činite.

I psihopate i narcisi se osećaju kao da su oni nešto posebno i možda vas vide samo kao nekoga koga treba da iskoriste na najbolji mogući način kako bi se njihovi interesi ispunili. Očekujte da zahtevi samo eskaliraju jer kako raste intimnost između vas, psihopate mogu da postanu fokusirane na metu i ispoljavaju zahteve kako bi testirali žrtvinu volju.

Ističe neke čudne stvari o vama

devojka pije kafu 830x01

To mogu biti pozitivne ili negativne stvari. Može da se desi da kada pričate o svojoj porodici on istakne kako ste vi najpametniji, ali to nije u kontekstu da istakne vašu inteligenciju već da nipodaštava vašu porodicu.

Psihopate i narcisi vole da ostave druge u situaciji da se pitaju šta i kako jer to njima daje snagu. Ova osoba vas ne voli i ne dopadate joj se već vam se samo ruga na jako ružan način. Ukoliko obratite malo više pažnje shvatićete da se ovakve opaske ponavljaju.

Neverbalni signali

par svadja 830x01

Osobe koje imaju ove poremećaje često kažu da su bile isključene i da vas nisu čule kada ste pričali. Ostavljaju utisak hladnoće u ljudima sa kojima su u interakciji. Ni perfektna maska i najšarmantnije reči ne mogu da sakriju da ove osobe nemaju ni grama empatije u sebi. Nemojte da gušite intuiciju ako vam kaže da nešto nije u redu, piše psychologytoday.com.

Obratite pažnju na informacije koje vam daje osoba sa kojom razgovarate i uspećete da "provalite" osobu koja želi da vas izmanipuliše.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada